Projektas ,,Kam to reikia”: ,,IT konsultanto profesija”

IT konsultanto profesija . Kas tai? Ką man daryti, kad tapčiau IT konsultantu? Kokia IT konsultanto dienotvarkė? Kodėl tai įdomu? Kokių įgūdžių man reikia? Kokius dalykus man rinktis, norint kryptingai judėti šios profesijos link?

Tokius klausimus kovo 2 d. II d klasės mokiniai uždavė ,,IBM Lietuva“ darbuotojams Odetai Valiuškytei ir Karoliui Mumgaudžiui. Svečiai papasakojo apie savo gyvenimo kelią: jie baigė ISM Ekomonikos ir vadybos, Vilniaus Gedimino technikos universitetus, stažavosi Vokietijoje.

Vyko labai įdomus, linksmas, turiningas bendravimas. Svečiai tiesiog užkrėtė savo energija ir idėjomis. Daug sužinojome apie IT konsultanto profesiją, šiuolaikinę IBM veiklą. Programos, kurias ir sukūrė IBM, dabar įdiegtos medicinoje, logistikoje, bankuose, švietime, parduotuvėse ir kitose įmonėse. Norint tapti profesionaliu IT konsultantu, svarbu domėtis IT technologijomis, daug išmanyti ir nuolat tobulėti.

IBM buvo pirmoji pasaulinė IT kompanija, 1992 m. įžengusi į Lietuvos rinką ir pirmaisiais Nepriklausomybės metais pristačiusi tuo metu revoliucingą buvusią e-verslo idėją. Pirmieji Lietuvos rinkai pristatyti nešiojamieji kompiuteriai buvo IBM ,,ThinkPad”, bendrovė įdiegė pirmuosius Lietuvoje bankų automatus bei daugelį kitų naujovių. 1995 m. ,,IBM Lietuva” paskelbė naują verslo idėją – rinkai pradėjo siūlyti ne pavienius produktus bei paslaugas, o kompleksinius sprendimus verslui. 2005 metų spalio mėn. Lietuvoje buvo įsteigtas ,,GBS Delivery Centre” centras, kuris yra CEEMEA (Central & Eastern Europe, Middle East, Africa) regioninio vieneto dalis.

Ekonomikos mokytoja E. Stasiulevičienė

 

Partneriai