MES UŽ SKAIDRŲ VERSLĄ

Kasmetinės, jau tradicija tapusios akcijos „Šioje šalyje nėra vietos šešėliui“ savaitė gegužės 15–21d. subūrė Lietuvos politikus, visuomenininkus, verslo ir valstybinių institucijų, jaunimo bei kitų organizacijų atstovus kovai su šešėline ekonomika daugiau nei 80 miestų ir miestelių. VMI teigimu, Lietuvoje per praėjusius metus nesumokėtų mokesčių suma siekia 190 mln. eurų.

Ir mūsų IIIb klasės gimnazijos mokiniai Agnieška Vasiukevič, Maksimas Naumovas, Gabrielius Tarvidas, Arina Bučinskaja, Paulė Bražiūnaitė, Gabriela Čičerina gegužės 14 d. dalyvavo pilietinėje akcijoje  dalijant informacines skrajutes Lietuvos gyventojams, mokyklos bendruomenei. Dalinti skrajutes teko Savivaldybės aikštėje ir ant Baltojo tilto.

Ekonomikos mokytoja E. Stasiulevičienė

Apsivilkusi marškinėlius su akcijos šūkiu iš karto pasijutau atsakinga už savo žodžius, elgesį, atsirado jausmas, kad esame valstybės piliečiai, galintys padaryti kažką gero. Dalinti skrajutes ne taip lengva. Reikia maloniai bendrauti, sudominti, aiškiai, bet trumpai papasakoti akcijos esmę. Buvo ir tokių žmonių, kurie tiesiog norėjo pasikalbėti ar tiesiog padėti išdalinti skrajutes. Mane labai nudžiugino, kad visi imdavo lapelius, kai kurie net klausdavo, diskutuodavo. Gerai, kad buvau pasiruošusi paaiškinti. Laikas prabėgo labai greitai. Supratau, kad dabar visada imsiu lankstinukus iš kitų, nes informacija šiuolaikiniame pasaulyje labai svarbi ir žmonės dirba, stengiasi, kad suteiktų mums informaciją.

Agnieška Vasiukevič, IIIb kl.

 

  • Optimized-20170515_093701
  • Optimized-Akcija (2)
  • Optimized-Akcija

Partneriai